Wednesday, April 27, 2011

DSLR,aku masih keliru


Agak lama juga sebenarnya aku tak update blog ni. Bukan aku malas menulis,tapi disebabkan aku akan menghadapi peperiksaan penting pada jun ini,aku kene korban sikit aku punya masa.Then,aku kene urus banyak benda untuk hari sukan yang akan berakhir tak lama lagi.Akibatnya blog yang sepi ini menjadi semakin sepi.

Sejak kebelakangan ni aku jadi ghairah dengan Camera(DSLR) dan aku tak tahu sebab ape.Selalu gak aku survey blog member2 aku yg suka wt entry pesal photography ni.Bila lama berkenalan,aku pun makin minat kt gadget ni n timbullah plak perasaan untuk memilikinya sebagai peneman hidup aku yg agak sepi ni.Tp aku confius na
k beli yang mane sebab kalau ikut cakap member memang banyak model yg bagus.Untuk kepastian adalah aku wt sket research kt internet dan wt comparaison. ANtara model yg telah menarik perhatian aku adalah:

D90

D3100

550D
Aku tak tahu sebenarnya nak beli D90 second hand or D3100 yang baru.Walaupun D90 ni dh macam ketinggalan,but still performance dia best.D3100 plak memang ok tp untuk level beginner n takde built in motor.Sekali pandang 550D pun cun gak.Ntahlah,nnty lepas exam baru aku fikir balik bende ni,serabut la pulak.KAlau ader sesiapa yg ader suggestion bley la kongsi...

3 comments:

apik pehe said...

hahaha..kalo apik..mmg giveup awal2..tak tahu mane satu yg sesuai..haha

ASyraff Ryu said...

memang pening pun dalam membuat pemilihan ni

Acik Amalina said...

D90 stylo, D3100 latest n cute, n lau canon laa, in general user friendly...senang nak guna kan...