Wednesday, April 13, 2011

Kawanku instrument


Bila check facebook tadi,banyak la plak invitation tuk menghadiri WO(wind orchestra) SBP yang akan diadakan dalam bulan April ini. Masa ni aku terkenang kembali zaman kegemilangan aku berada dalam team wind orchestra ni. Sebab masuk band lah aku dapat berjalan banyak tempat,dari utara ke selatan berjalan kerana team kami banyak menerima jemputan dan menyertai pelbagai pertandingan.Masa ni jugaklah terkenang balik kenangan pahit dimarahi oleh guru band tapi pengalaman ni tak kekal lama kerana ditutup oleh kenangan manis yang lebih banyak mewrnai hidup kitaorang.

Bender besar gabak nilah yang aku main dulu

Aku sebenarnya memang minat sangat main instrument yang dipertanggungjawabkan kepada aku,iaitu sebuah tuba yang telah usang.Lantaran terlalu minat dengan alat ini,pernah suatu hari aku bercadang nak beli sebijik dari kawan aku yang nak jual murah,bayangkan tuba yang baru guna dia nak jual kat aku 5000.Gile murah kalau nak dibandingkan dengan harga market.Tapi aku tak beli sebab aku nak beli motor.Nasib baiklah aku tak beli,kalau tak tak tahu nak wt ape dengan bender alah tue kt sini.Hopefully tahun ni dapatlah sekolah aku wt yang terbaik untuk pertandingan ni.InsyaALLAH,kalau ader kelapangan memang aku nak g SSP tengok band competition ni....

XOXO

2 comments:

missSandwich said...

sy tag awk tuk join contest simple..=)

http://misssandwich1001.blogspot.com/2011/04/contest-alya-aku-dan-alam.html

Shahirah Zainol said...

weh skolah apa dulu? aku sbp gak hehe :D