Tuesday, January 31, 2012

Siapa cakap Perancis tiada roti canai

Dah 5 bulan duduk di sini,aku dah start plak mengidam masakan melayu yang sedap2 mcm daging salai masak cili api,asam pedas,nasi lemak dan tak terkecuali roti canai. So, aku blajalah sesikit mcm mane nak masak masakan malaysia nie and skarang masih dalam progress. Tapi yang bestnya kat sini ada roti canai termasuklah roti canai arab mahupun roti canai ori mamak:

Roti canai ala-ala arab

Boleh dijumpai di Planoise,Besancon

Enak diamakan bersama kari dan milo

Orang Paris memilih menu di kedai mamak

Kuah roti canai yang agak pelik

Hidangan tiba

menikmati kesdapan roti canai

;)

Murtabak pedas!

Teh tarik pun ader.

Kelas di CLA  untuk Sem 2 telah pun bermula,bermakna hidup baru juga telah bermula...

XOXO


7 comments:

Azham Vosovic said...

wah...serious sedap!

actually jarang makan roti canai kt sini...

nanti kalau pegi overseeeeee mesti rindu heheh

ASyraff Ryu said...

yup sdap gler...elaun dah masuk ker...?

Elle Who? said...

haha...bestnyee...ni mesti kes mengidam sgt nk mkn roti canai..hoho~ jeles2! btw, gedik sgt ko nak ltk xoxo bagai... xD

Airil Azmei(Sky EagLe) said...

wah...kt sane pon nk makan kt maple ke?=P (copy paste comment td)

ASyraff Ryu said...

hahah..aku tak gedik...saja nak tiru Rizal Sadiman yang gedik...perasan tak kat post dia slalu ada XOXO...

Elle Who? said...

leen: haha ko nak tiru dak kecik tu watpe? haha...die gedik, ko pon nak gedik jugak ke?...hahaha

atika ruslan said...

erm..nmpk sgt sedap..
oklah kt sana ade makanan malaysia..
x adelh kempunan sgt..heheh