Sunday, September 1, 2013

Entry Khas : Takziah


Sesungguhnya dari Allah kita datang dan sesungguhnya kepada Nya juga kita kembali (Al Baqarah 155-156)




Takziah kepada keluarga arwah Puan Noriah Bte Jaafar yang telah meninggalkan kita pada jam 8.45 malam tadi. Semoga roh arwah ditempatkan bersama orang-orang yang diberikan nikmat oleh Allah, Al -Fatihah.

Allah Allah Allah
Aku start kenal arwah Che Yah masa start pindah kat Air Limau,Masjid Tanah, dah 13 tahun berlalu. Che Yah ni famous dengan gelaran Che Yah kelate sebab dia berasal dari Kelantan. Masa mula-mula pindah sini dulu,keluarga aku x kenal ramai orang. Antara yang banyak menolong keluarga aku memang keluarga Che Yah ni. Suami dia ,Pak Mat pernah tumpangkan aku ke sekolah masa ayah aku outstation dulu. Adik aku pun pernah duk tumpang rumah dia sebab parents aku kene kursus seminggu dan tempat kursus tu jauh.

Diringkaskan cerita, we all memang close dengan family dia. Even kalau Hari Raya pun rumah kitaorang antara yang terawal dorang akan ziarah.Dah macam family dekat plak. Seyesly, aku dah anggap dorang macam family.Aku banyak blaja kecek klate pun dengan Che Yah ni. Aku ngaji kecek klate kat IPBA dan bila balik rumah aku practice cakap dengan dia.So sekarang ni aku boleh lah kecek laju.Koho-koho kate orang klate.

Last time aku jumpa Che Yah masa open house rumah aku. Masa tu dia ajak skali datang umah dia open house (smalam) dan aku kate ok. Tapi smalam ditakdirkan aku tak dapat datang  sebab aku pergi walimah kawan aku kat Gombak.So itulah kali terakhir aku jumpa Che Yah dan aku sempat hantar Che Yah balik rumah masa open house rumah aku tue.

Arwah meninggalkan kita pada umur awal 50-an meninggalkan suaminya Pak Mat dan 6 orang anaknya - Along,angah,alang,kakak,yaya,dan syafiq.Semoga Keluarga arwah sabar dan tabah menghadapi kenyataan ini dan semoga segala urusan dipermudahkan.

Al Fatihah



4 comments:

Madre Amor said...

Al-Fatihah :
بِسْمِ اللَّـهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيمِ ﴿١﴾ الْحَمْدُ لِلَّـهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ ﴿٢﴾ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيمِ ﴿٣﴾ مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ ﴿٤﴾ إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ ﴿٥﴾ اهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِيمَ ﴿٦﴾ صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ غَيْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلَا الضَّالِّينَ ﴿٧﴾ـ
amiin

Elle Who? said...

Alfatihah..sedinyee...

ASyraff Ryu said...

thanx madre amor

ASyraff Ryu said...

thanx juga elle who