Sunday, September 11, 2011

Perjalanan ke Bumi Asing

Hello France, goodbye to Malaysia…

Akhirnya aku sampai di bumi heksagon ini. Perjalanan selama 13 jam bersama MAS(ekonomi) sangat memenatkan,walaupun dihidangkan dengan pelbagai menu dan makanan.

Sampai je kt Paris,pemandu bas dh tggu,masa tu hujan renyai2,perjalanan ke Besancon selama 6 jam menambahkan pening ngan jet lag aku. Apa yg pasti bas tu lambat sampai sbb boleh dikatakan semua pemandu di Perancis adalah skema dan mengikut peraturan.Let say papan tanda cakap tak bley bawak lbey 100,then mmg takder sesaper akan exceed the limit,sbb nak amik lesen kat cni sangatlah susah.

Setibanya di Besancon,bermulalah kepayahan apabila terpaksa membawa beg2 yg berat ke rumah baru,mmg berat beb.Ada lah dalam 40 kilo semuanya !

Dh selesai penginapan,aku tumpang rumah senior sbb banyak lagi tak beres.Sangat2 memerlukan bantuan mereka yg berpengalaman,dh 2 cash pun mmg takder kat tangan,nasib baik dorang sudi pinjamkan.Tp aku dh bayar balik bila bank aku berjaya diaktifkan.Kesian kat dorang sebab elaun dorang tuk bulan ni pun belum masuk sebenarnya

Minggu ni aku busy nak uruskan semuanya,12 haribulan ni dh mula kelas,CLA nak letak aku kat mne2 kelas pun aku tak kisah sbb aku datang cni mmg aku kosong dan aku nak blajar.Doakan aku berjaya yup.~







7 comments:

Shahirah Zainol said...

semoga maju jaya! :)

ASyraff Ryu said...

thanx syira

apple damein said...

assalamualaikum..

athir, blaja tuh, biarla setinggi mana skalipon jgn di lupe org di sinie..hahahha

Azham Vosovic said...

Athir...bestnya... you get what you deserve...alhamdulillah...doakan kat kami di sini....

ASyraff Ryu said...

trima kasih damein n azham....gudluk to uolls 2

Kamaruddin Kairuu said...

mung nati nok kelik wat mai lah buah tangan kat ak..keh3

ASyraff Ryu said...

thanx kuwe,,,insyaallah kalau aku ingat.....