Friday, September 16, 2011

French Kiss..emmmmm

Hello,
Dah seminggu rupanya aku kat ni. Kelas dah mula dan homework pun dah mula banyak (antara benda yang aku tak suka). Takde ape2 nak citer just nak beritahu apa yg aku suka dan apa yang aku tak suka selama berada di sini (review terhad di BESANCON)
Aku suka:
~Sikap pemandu di sini yg mengutamakan pejalan kaki.
~Sikap peramah yang rata2 dimiliki oleh orang tua.
~Pemuda Perancis yang matang dan memikirkan tentang negara mereka.
~Kopi kat sini sangat wangi dan sedap (yang ni aku tak taw sebab apa)
~Banyak aktiviti budaya dianjurkan di sini.
~Pemeliharaan bangunan lama dan klasik sebagai monument
~Menjadikan tabiat membaca sebagai amalan
~Banyak aktiviti budaya dianjurkan di sini.
Aku tak suka:
~Kena pakai sweater slalu (bergantung,tp mmg slalu lah)
~Makanan yg tak menepati citarasa aku (ssh nak cari ayam goreng ngan kicap manis)
~Air kat cni banyak sangat kapur
~Susah nak cari tempat tinggal
~org perancis banyak kerenah
~Sistem birokrasi yang sangat menyusahkan
So far stakat ni je kot,kalau ada pape lagi aku taip nnty,sekarang ada banyak assignments,nil ah gambar yg aku snap drpd tingkap bilik aku.(click gambar kalau nak besarkan)










3 comments:

Azham Vosovic said...

lawanya malam-malam...tahniah...

apple damein said...

amek gmbr elok2 sket..lei aku wat wallpaper laptop..hihihi

ASyraff Ryu said...

kat sini malam sejuk gler la azham

ok apple damien...nnty aku upload gambaq besancon...cun punyer